Автор: Манлио Динучи, globalresearch.ca Следвайте Гласове в ТелеграмСтатията на Манлио Динучи, публикувана

...
Автор: Манлио Динучи, globalresearch.ca Следвайте Гласове в ТелеграмСтатията на Манлио Динучи, публикувана
Коментари Харесай

Доклад на Rand Corporation от 2019 г.: Как да унищожим Русия

Автор: Манлио Динучи, globalresearch.ca Следвайте " Гласове " в Телеграм

Статията на Манлио Динучи, оповестена за първи път от Global Research на 25 май 2019 година, е от изключителна значимост за разгръщащата се война в Украйна и съдържа обобщение на отчет на Rand Corporation, озаглавен „ Свръхразширяване и разбалансиране на Русия “.

Накарайте съперника да се уголемява неразумно, с цел да го изведете от равновесие, а по-късно го унищожете. Това не е изложение на хватка от джудото, а проект против Русия, създаден от корпорация Ранд – най-влиятелният мозъчен концерн в Съединени американски щати. С личен състав от хиляди специалисти, Ранд се показва като най-надеждния в света източник на разследващи и политически разбори за водачите на Съединените щати и техните съдружници.

Корпорацията Ранд се гордее, че е съдействала за изработването на дълготрайна тактика, която е разрешила на Съединените щати да завоюват Студената война, принуждавайки Съветския съюз да употребява личните си запаси в стратегическата борба. Това е и моделът, който стана ентусиазъм за новия проект – „ Свръхразрастване и разбалансиране на Русия “, оповестен от Ранд.

Според техните анализатори, Русия остава мощен съперник за Съединените щати в избрани съществени браншове. За да се оправят с това противостоене, Съединени американски щати и техните съдружници ще би трябвало да преследват обща дълготрайна тактика, която експлоатира слабите места на Русия. Затова от Ранд проучват другите средства, с които да се разбалансира Русия, като показват вероятността за триумф на всяко от тях, изгодите, цената и риска за Съединени американски щати.

Анализите на Ранд правят оценка, че най-уязвимото място на Русия е нейната стопанска система, заради сериозната ѝ взаимозависимост от износа на петрол и газ. Приходите от този експорт могат да бъдат понижени посредством усилване на глобите и увеличение на енергийния експорт на Съединени американски щати. Целта е да се задължи Европа да понижи вноса на съветски природен газ и да го размени с полутечен природен газ, превозен по море от други страни.

Друг метод за дестабилизиране на съветската стопанска система в дълготраен проект е насърчаването на емиграцията на квалифицирани фрагменти, най-много млади руснаци с високо равнище на обучение.
В идеологичния и осведомителния браншове, въоръжаването на Украйна ще даде опция на Съединени американски щати да експлоатира централната точка на съветската външна накърнимост, само че това би трябвало да бъде деликатно изчислено, тъй че да държи Русия напрегнат, без да прерасне в огромен спор, който тя би спечелила.

Във военния бранш Съединените щати могат да се радват на огромни изгоди с сдържан риск, изключително инвестирайки основно в стратегически бомбардировачи и бойни ракети с отдалечен обсег, ориентирани против Русия.
Напускането на съглашението за Ядрените оръжия със междинен обхват и разполагането в Европа на нови нуклеарни ракети със междинен обхват, ориентирани към Русия, би имало висока възможност за триумф, само че би представлявало и висок риск.
Калибрирането на всяка опция за реализиране на стремежи резултат, заключават анализаторите на Ранд, ще принуди Русия да заплати най-високата цена в една кнфронтация, само че Съединени американски щати ще би трябвало също да влагат голям запас, който няма да бъде разполагаем за други цели. Това е и авансово предизвестие за идното доста нарастване на военните разноски на САЩ/НАТО в ущърб на обществените бюджети.

Това е бъдещето, което е планувано за нас от Корпорация Ранд, най-влиятелният мозъчен концерн на Дълбоката страна, или с други думи, подземния център на същинската власт, заграбена от стопански, финансови и военни олигархии – която дефинира стратегическите избори освен на Съединени американски щати, само че и на целия западен свят.
„ Възможностите “, обрисувани в проекта, на процедура не са нищо друго, с изключение на разновидности на военна тактика, чиято цена в жертви и опасности ще платим всички ние.

Манлио Динучи е помощник по изследователската част в Центръа за проучване на глобализацията.

Инфо: globalresearch.ca

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР